Att sakta ner


Uncategorized / Monday, June 22nd, 2015

Jag har levt mitt liv i högt tempo. En typisk vata-personlighet, skulle ayurvedan säga. Flyttat mycket. Bytt jobb ofta. Utbildat mig inom olika saker. Sökt. Letat. Trott att gräset är grönare runt nästa krök. Rest. Och även om de yttre resorna har möjliggjort inre resor och varit oerhört givande och utvecklande, kan jag också se att de, precis som allt annat jag har gjort, på sätt och vis varit en flykt. Ett sätt att inte behöva stanna upp, lyssna inåt och möta den som verkligen är jag. Jag har gasat och gasat, blundat för kroppens och själens signaler och allt högljuddare skrik, tills kroppen en dag sa ifrån helt. Och jag trodde att jag stannade då. I själva verket började jag bara bromsa och bromssträckan visade sig vara lång. Väldigt lång.

IMG_1697

Nu, många månader senare, har jag nästan bromsat in helt. Och jag längtar efter stillheten och lugnet, att rota mig, att landa. Längtan efter att rota mig har tagit sig ett fysiskt uttryck i att jag planterar min trädgård. Symboliken i att jag rotar mig genom de plantor jag gräver ner är nästan övertydlig.

Men jag är hemma nu. Jag har landat. I mig själv. Och jag är äntligen redo att möta den som är jag. Att lyssna när min själ viskar, så att den inte behöver skrika genom min kropp. Och jag säger till mig själv: Välkommen hem.