Att leva i förändring


Uncategorized / Monday, February 1st, 2016

De senaste åren har varit fulla av förändring för mig. Nya uppdrag, skilsmässa, flyttar, sjukskrivning, utbildningar, resor. Och jag har stått där i mitten och sagt lite kaxigt: “Titta på mig! Titta hur bra jag är på förändring! Här står jag stadigt mitt i allt detta, det måste ju betyda att jag är fantastisk på att hantera förändring!”

IMG_4186

Tills det slog mig att all denna yttre förändring bara var en illusion, skapad av mig själv för att jag inte skulle behöva ta tag i den förändring som verkligen behövdes: den inre förändringen. Jag bestämde mig för att sluta jaga förändring och istället följa med i de förändringar som kommer av sig själva. Jag har stannat upp i det yttre så att den inre förändringen äntligen kan ske. Och en av de viktigaste följderna av det här är att jag har bestämt mig: jag kommer aldrig mer att prestera för att få någon att acceptera mig. Jag tänker inte anpassa mig eller förminska mig.

Jag är den jag är.
Jag är jag.
Jag är.