Att resa 


Uncategorized / Saturday, February 27th, 2016

Det finns olika resor och olika tillfällen när de olika resorna behövs. Det finns resor till nya platser, fyllda med utforskande, upptäckande och äventyr. Och så finns det resorna som är som att komma hem, fast du är på andra sidan jorden. 

  
Där jag får en varm kram och ett “välkommen hit igen” när jag kliver ur taxin mitt i natten. Där jag vet hur utsikten ser ut när jag vaknar första morgonen. Där de som jobbar på hotellet vet vad jag heter och vad min favoriträtt är. Där strandförsäljerskan ser att jag har en ny tatuering sen sist. Där ayurvedakliniken har kvar min journal sen förra året och läkaren kan se att jag mår mycket bättre i år och har en högre energinivå. 

  
Där jag kan njuta av utsikten att – om jag vill – bara göra välbekanta saker: gå till favoritaffärerna, åka till marknaden, ta strandpromenader. Om jag vill. Men om jag vill kan jag också uppleva nya saker, som kommer att vara välbekanta nästa gång. 

  
En sån resa är jag på nu. En plats som jag inte ens klickade med särskilt mycket när jag var här första gången. Men som jag allt eftersom kom att längta tillbaka till. Och nu när jag är här igen är det som att komma hem.