Att följa sin lust


Uncategorized / Wednesday, March 9th, 2016

Sedan jag sakta började komma tillbaka efter min utmattningssjukskrivning har det blivit oerhört tydligt hur viktigt det är för mig att följa min lust. Att inte köra över mig själv och tvinga mig själv till saker som inte känns rätt. Att lusten är en indikation på hur jag mår och hur mycket ork jag har. Och att lusten visar mig vilken väg jag ska följa framåt.

IMG_4890

Det gäller både i det stora och det lilla. Lusten får styra vilka projekt jag drar igång. Lusten får styra vilka delar jag fyller mitt arbetsliv med. Lusten får guida när jag är på semester och funderar på vad jag ska göra varje dag. Lusten har varit det som har fått styra när jag sakta började öka i arbetstid. Det kan låta som en överdriven lyx att bara jobba mer om jag har lust, men för mig är det livsviktigt. När lusten brister är det en signal på att jag har överansträngt mig, kört över mig själv och slutat lyssna. En signal på att jag när som helst kan börja glida in i utmattningen igen.

IMG_4843

Men när lusten finns där och det känns rätt i hjärtat och magen, då är det ingen tvekan. Då kan idén som just dök upp plötsligt vara självklar och redo att göra verklighet av utan att vänta. Och jag vet att så länge jag följer min lust är jag på rätt väg.