Att allt sker när det är dags


Uncategorized / Wednesday, March 16th, 2016

Hur ofta har det inte hänt att jag har blivit frustrerad för att det jag längtat efter, drömt om eller planerat dröjer mycket längre än jag tänkt och önskat? Eller, nästan ännu värre, att det händer långt innan det är dags? Att jag inte är beredd, inte klar att ta emot och kanske inte andra inblandade personer heller. Men vet du vad? Jag tror inte att det finns någon slump. Det finns ingenting som heter för sent eller för tidigt. Allt sker precis när det är dags. Det är bara det att det inte alltid är det vi tror eller hoppas ska hända som faktiskt händer.

Ibland möter vi någon innan våra fysiska verkligheter är redo att ta emot varandra. Då kan det vara för att vi behöver veta att den andra finns, så att vi båda på varsitt håll kan börja förändra vår fysiska verklighet för att ta oss mot en plats där vi kan mötas igen och vara redo. Det kan också var så att den andra personen bara är en försmak för något som ska komma i vår väg framöver. Och ibland finns det andra saker vi behöver göra innan vi kan vara i en relation.

IMG_4739

Jag kände länge en enorm frustration över att jag bara träffade otillgängliga män. Jag undrade vad jag hade gjort för fel, jag som läkt så mycket, förändrat så många gamla mönster och verkligen kände mig redo för en relation. Tills jag förstod att det inte alls var så. Det fanns fortfarande saker kvar att läka, mönster att bryta, för att jag inte skulle gå in i en ny relation med mina gamla ofunktionella relationsmönster. För att jag inte skulle hamna i en ny relation som blev en kopia av mina gamla. Det var en period när jag behövde koncentrera mig på att läka min fysiska kropp, drömma fram mitt framtida arbete och planera spännande resor och utbildningar. Saker som jag inte kunnat koncentrera mig på om jag varit nyförälskad och uppe i den berg-och-dalbana som en ny relation kan vara. Saker jag inte skulle ha sett och än mindre gjort plats för om jag varit i ett förhållande. Det fanns alltså ytterligare en massa lager att skala bort från den lök som är jag. Andra saker att bygga och manifestera innan jag kan öppna upp för och ta emot tvåsamhet

Och av precis samma anledning har allt kring hur och vad jag ska jobba med inte kunnat visa sig förrän nu. Nu, när jag överlämnat mig, slutat tänka, börjat känna och lyssna och agera på det jag hör och känner. För att det var dags nu. Inte tidigare. Inte senare. Nu.

Våga lita på att allt sker exakt när det är dags.