Att berätta sin historia


Uncategorized / Wednesday, April 27th, 2016

Vi har alla vår historia. De händelser som har format och präglat oss och gjort oss till dem vi är. Alla människor vi har mött och hur de har påverkat oss. Våra tankar och våra känslor. Och vi reagerar alla olika. Det som är traumatiskt för en person är odramatiskt för en annan. Men jag tror att vi alla har en sak gemensamt: vi tjänar på att berätta vår historia. Att sluta gömma undan den. Så att vi alla kan sluta tro att vi är ensamma om att bära de bördor vi bär på. Min tro är att det finns en stor läkande kraft i att få berätta.

IMG_5462

Att berätta sin historia behöver inte betyda att vi delar den med alla vi möter. Det kan lika gärna vara med ett utvalt fåtal. Men jag tror att när jag är öppen med det som har präglat mig, när jag inte ryggar från att berätta, kan jag möta människor omkring mig med hjärtat och med en helt annan öppenhet. Det finns ingenting att dölja. Ingen skam eller rädsla. Skammen och rädslan är inte verkliga, de är bara ett dömande. Och genom att jag berättar min historia, öppnar jag upp för dig att berätta din. Min öppenhet skapar ringar på vattnet, skapar möjlighet även för andra att välja kärlek framför rädsla. Vi skapar en känsla av gemenskap framför separation. Vi får möjlighet att förändra världen en historia i taget.