Att möta livet med nyfikenhet


Uncategorized / Monday, May 2nd, 2016

“Om vi alltid möter livet med nyfikenhet, blir vi aldrig besvikna.” Smaka på de orden. Hur känns de i dig? Känns de sanna, utmanande, skrattretande eller kanske till och med som ett hån? Sedan jag först hörde de här orden har jag vid flera tillfällen använt mig av dem i mina yogaklasser. Vissa dagar för att jag verkligen behöver höra dem själv, för att jag har eller har haft en massa förväntningar på människor, saker och utfall och kanske eller kanske inte blivit besviken. Vissa dagar för att orden klingar helt och fullt sant i mig.

IMG_5537

De dagar orden känns sanna har jag helt lyckats koppla bort mig från utfallet av det jag önskar. Jag vet att om det inte blir just så som jag hoppas på just nu, kommer det att bli på ett annat sätt men minst lika bra. Om jag gång på gång känner och möter motstånd, beror det på att det inte är dags än.

IMG_5540

Det jag önskar drar jag till mig, oavsett om det handlar om en utbildning, en lokal att ha yogaklasser i, en kärlekspartner eller något helt annat. Det finns inte bara en rätt utbildning, lokal eller karriär. Det finns inte bara en själsfrände. Om det inte blir just det här, kan jag vila trygg i att universum har nästa alternativ redo att skicka fram när det är dags. Om jag kan stanna i mellanrummet och vänta in signalerna på vad nästa steg blir, om jag kan stanna i nyfikenheten, blir livet fyllt av magi och synkronicitet. Om jag alltid möter livet med nyfikenhet, blir jag aldrig besviken.