Att hitta ljuset i tunneln – kurs för dig som är utmattad

Att hitta ljuset i tunneln är en kurs för dig som är sjukskriven för utmattning helt eller delvis. Ingen tidigare erfarenhet av yoga krävs.  Vi ses en gång i veckan och tar hjälp av enkla men kraftfulla verktyg som yinyoga, meditation och andningsövningar. Målet är att du ska få hjälp att börja din resa tillbaka till dig själv.

Kursen består av 6 tillfällen om vardera 2 timmar. Varje tillfälle inleder vi med yinyoga eller en meditation för att landa och sakta ner. Därefter pausar vi för en kopp te. Sista stunden varvar vi samtal med övningar som syftar till att ge dig verktyg för att bättre hantera ditt dagliga liv och att börja bygga upp den person du är på väg att bli på din väg ut ur utmattningen. Mellan kurstillfällena kommer du att få uppgifter och övningar att göra, dessa är dock helt frivilliga.

Vi kommer bland annat att arbeta med: 

  • Yinyoga, som både påverkar och balanserar vår fysiska kropp, vår energikropp och vår känslokropp.
  • Det parasympatiska nervsystemet för att hjälpa kroppen gå in i “rest and digest”
  • Att vara närvarande i nuet och i kroppen
  • Andningsövningar, för att hjälpa kroppen hitta tillbaka mot avspänning och balans
  • Meditation, för att börja lyssna inåt och stanna upp. Så mycket lättare sagt än gjort!

Jag som håller kursen heter Anna Arnetz, och bortsett från att jag är yinyogalärare och ICF-diplomerad coach har jag även egen erfarenhet av en längre tids utmattning. Under min tid som sjukskriven upplevde jag att den hjälp jag kunde få från sjukvården var högst begränsad och att jag inte blev sedd och hörd och stöttad i det jag behövde hjälp med. Nu bjuder jag in dig till kursen jag själv önskar att jag hade fått gå!

Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs, nybörjare är lika välkomna som vana yogautövare.

Mer info:
När?
Onsdagar 9.30-11.30, 16 augusti – 20 september 2017
Var?
Yin & Yang Yogastudio, St Eriksgatan 104, Stockholm
Hur? 6 tillfällen om vardera 2 timmar inkl lättare fika. Avstämning mellan kurstillfällena om du önskar det.
Hur mycket? 3 400 kronor inklusive moms.