Det är ingen ordning på mina papper – För dig som är egenföretagare

Egenföretagande blir allt vanligare och jag är så inspirerad av alla som väljer att följa sina drömmar genom att slå in på den vägen. Jag vet också att ett av de stora hindren och rädslorna handlar om ekonomi, bokföring, skatter och deklarationer. Med mina drygt 25 års erfarenhet av redovisning och över tio år som egenföretagare kan jag med trygg hand guidad dig genom det som kan kännas som en ogenomtränglig djungel så att du känner att du har kontroll över vad som krävs av dig som företagare, hur det fungerar med moms och f-skatt, hur du kan lösa din bokföring eller annat som oroar dig. Även om du redan har en bokföringsbyrå som sköter den löpande bokföringen gynnas du av att förstå vad de gör och hur du kan ha nytta av de rapporter du får från dem. Mitt mål är att ge dig grundläggande ekonomisk läskunnighet så att du känner dig trygg, påläst och kunnig och faktiskt tycker fakturera är bland det roligaste som finns!

Områden vi kan prata om är:

 • Vad krävs för att registrera företag?
 • Vilken bolagsform ska jag välja?
 • Vilka papper ska jag spara och hur?
 • Hur separerar jag min privatekonomi från företagets ekonomi på bästa sätt?
 • När betalar jag moms och hur mycket ska jag lägga undan för det?
 • När betalar jag f-skatt och hur mycket ska jag lägga undan för det?
 • Hur gör jag om jag vill sköta min bokföring själv?

Men också:

 • Att låta verksamheten växa fram organiskt
 • Att skapa hjälpande strukturer
 • Hållbart företagande, både med avseende på dig själv och på omvärlden
 • Att ta betalt/energiutbyte
 • Förtagande inifrån och ut
 • Personlig utveckling genom företagande
 • Hur hanterar jag min omgivning när jag känner att de behöver svar som jag inte har ännu?
 • Att ha tillit till processen, låta företagandet ta tid
 • Hur tar jag hand om mig själv under processen? Hur håller jag mig själv trygg?

Det kan räcka med ett samtal för att du ska kunna känna dig trygg att gå vidare i din roll som egenföretagare, men du kan också ha mig som bollplank under en längre tid. Varje samtal kostar 1 750 kr inkl moms och är ca 85 minuter och sker antingen per telefon eller genom att vi ses hos mig i Åkersberga. Du bokar tid via Boka direkt.