Dröm med familjen

För ett par år sedan började jag och mina barn att ha en kickoff varje år där vi pratade om vad vi ville göra under det kommande året. Saker som vi längtade efter, som vi ville uppleva eller som vi ville ha mer av i livet. För att göra våra drömmar och önskningar ännu mer konkreta skapade vi också varsin vision board – en tavla där vi klistrade upp bilder som symboliserar det vi önskar oss.

För barnen ligger drömmarna ofta nära till hands. För oss som är vuxna kan det vara lite svårare. Därför är det perfekt för barn och vuxna att jobba tillsammans. I vår familj gör vi den här aktiviteten även inför jul- och sommarlovet eftersom vi har märkt att det blir roligare då.

För att upplevelsen ska bli så trevlig och givande som möjligt har jag valt att dela upp workshopen i två steg. Under det första steget pratar vi om vad en visionboard är och ni får göra varsin lista på saker som ni vill ha mer av i livet. Du behöver inte ha gjort en vision board tidigare, eller ens ha koll på vad du vill, för att kunna delta.

I det andra steget väljer vi och klistrar upp bilder på ett stort papper. Om du inte har någon egen skrivare kan jag hjälpa till att skriva ut bilderna. Somliga fokuserar på saker och andra på hur de vill att ”livet ska vara”. Det väljer man helt själv.

Förkunskaper? Inga!
Kan vem som helst vara med? Ja, absolut! Men vi tror att man har mest behållning av drömarbetet om man har hunnit fylla 6 år.
Ska man ta med sig något? Allt material som du behöver för att kunna skapa din vision board finns på plats. Det finns också några exempel som du kan titta på och låta dig inspireras av.
Blir det fika? Självklart! Inget visionsarbete utan något gott att äta!
Tar det lång tid? Varje tillfälle tar mellan 1 och 2,5 timme. Man går hem när man känner sig klar!
Vad kostar det? 1 500 kr per familj för båda tillfällena, fika och allt material.

Om du har frågor eller vill vet mer om kommande datum mailar du mig på anna@annaarnetz.se.