Om Anna

anna_3

Jag är civilekonomen som sadlat om till att bli yogalärare och coach för att få arbeta med det jag älskar: människor, och särskilt människor i utveckling. Länge kände jag mig splittrad eftersom jag inte kunde hitta ett enda tydligt spår i det jag arbetar med och det jag brinner för och drivs av. Men allt eftersom jag lärt mig att stanna upp, lyssna inåt och gå dit hjärtat visar har jag dels förstått att min väg inte är en rak och enkelfilig väg som många andras och dels att så länge allt jag gör kommer från hjärtat så hänger det ihop. Idag har jag den stora förmånen att kunna välja att arbeta enbart med det som ger mig lust och glädje. Steg för steg har jag skalat bort allt ur mitt liv som inte passar för att bli mer och mer jag.

Jag har började min bana som egenföretagare 2008 parallellt med en anställning och sedan 2011 är jag helt min egen. Jag har provat mig fram och hunnit med att ge ut böcker på eget förlag, driva en middagsplaneringstjänst när det var något som ännu låg i sin linda, hållit raw food-matlagningskurser, varit massör, coach, yogalärare och redovisningskonsult.

2014 blev jag sjukskriven för utmattning och det tog mig 2 1/2 år att komma tillbaka till full arbetstid. Som alla svåra händelser var det inget jag njöt av när jag var i det, men så här i efterhand kan jag se att min utmattning är en av de viktigaste och mest utvecklande erfarenheter jag har med mig. Utmattningen, tillsammans med yinyogan och att bli förälder, är de tre enskilt största händelser i mitt liv som har format mig till den jag är idag, fått mig att se annorlunda på livet och att förstå att jag från grunden behövde förändra mitt sätt att vara och relatera till mig själv och omvärlden.

Eftersom jag tror att meningen med att lära sig och utvecklas av allt vi går igenom är att kunna hjälpa andra som kommer efter oss i samma situation är jag så tacksam för att nu kunna dela mina erfarenheter vidare genom de grupper och individuella möten jag arbetar med.

När det kommer till yoga undervisar jag i yinyoga och restorative yoga, de yogaformer som ligger mig allra närmast hjärtat. Jag är övertygad om att vi behöver mer långsamhet som till hur samhället ser ut idag.

För mig finns stora likheter mellan att undervisa i yoga och att coacha. Båda handlar om att hitta förändringen i det inre istället för i det yttre. Du har redan alla svar i dig. Jag kan skapa ett utrymme för dig att lyssna på dem, men aldrig ge dig svar som inte är dina.

Ledorden för mig i allt jag arbetar med är empati, närvaro och lyhördhet. Några av de saker vi är svältfödda på i dagens samhälle är att bli sedda, hörda och lyssnade på och jag vill skapa platser och stunder där du som möter mig kan uppleva att du blir just det. För när vi känner oss sedda och lyssnade på blir vi starkare i oss själva och då kan under börja ske!

Mina utbildningar:
Dvalan, restorative yoga fördjupning, Tiina Ravelin & Ywonne Källström/Yoga Shakti Stockholm, 2018
Integrated yin yoga teacher 100 hours,  Jade Wood & Emily Baxter/Oasis Yoga Koh Lanta Thailand, 2016
Embodied yin yoga teacher 60 hours, Satu Tuomela/Yoga Shakti Stockholm, 2015
Diplomerad coach, Coachutbildning Sverige, 2013
Friskvårdskonsult, Axelsons Gymnastiska Institut, 2007
Näringsrådgivare, Naturmedicinska Institutet, 2007
Certifierad instruktör i spädbarnsmassage, Axelsons Gymnastiska Institut, 2007
Civilekonom, Handelshögskolan i Stockholm, 1999
Psykologi 20 poäng, Stockholms Universitet, 1996