Om Anna

Jag är civilekonomen som också är yogalärare och coach.  Länge kände jag mig splittrad eftersom jag inte kunde hitta ett enda tydligt spår i det jag arbetar med och det jag brinner för och drivs av. Men allt eftersom jag lärt mig att stanna upp, lyssna inåt och gå dit hjärtat visar har jag dels förstått att min väg inte är en rak och enkelfilig väg som många andras och dels att så länge allt jag gör kommer från hjärtat så hänger det ihop. Idag har jag den stora förmånen att kunna välja att arbeta enbart med det som ger mig lust och glädje. Steg för steg har jag skalat bort allt ur mitt liv som inte passar för att bli mer och mer jag.

Jag började min bana som egenföretagare 2008 parallellt med en anställning och sedan 2011 är jag helt min egen. Jag har provat mig fram och hunnit med att ge ut böcker på eget förlag, driva en middagsplaneringstjänst när det var något som ännu låg i sin linda, haft en bokföringsbyrå, hållit raw food-matlagningskurser, varit massör, coach, yogalärare och redovisningskonsult.

2014 blev jag sjukskriven för utmattning och det tog mig 2 1/2 år att komma tillbaka till full arbetstid. Som alla svåra händelser var det inget jag njöt av när jag var i det, men så här i efterhand kan jag se att min utmattning är en av de viktigaste och mest utvecklande erfarenheter jag har med mig. Utmattningen, tillsammans med yinyogan och att bli förälder, är de tre enskilt största händelser i mitt liv som har format mig till den jag är idag, fått mig att se annorlunda på livet och att förstå att jag från grunden behövde förändra mitt sätt att vara och relatera till mig själv och omvärlden. Inte långt därefter kommer mitt företagande: jag tror på personlig utveckling genom egenföretagande, att jag för att bli framgångsrik inom det jag gör kan behöva arbeta med mig själv och vilka begränsande tankesätt jag bär på.

Eftersom jag tror att meningen med att lära sig och utvecklas av allt vi går igenom är att kunna hjälpa andra som kommer efter oss i samma situation är jag så tacksam för att nu kunna dela mina erfarenheter vidare genom de grupper och individuella möten jag arbetar med. Genom att väva ihop mina 26 års erfarenhet av redovisning med över tio års egenföretagande och mina mer intuitiva sidor och yogan vill jag erbjuda dig som har ett ben inom en eller flera av de delarna att ta del av det jag hunnit lära mig längs vägen. Jag vill inte att du ska avskräckas av att jag har lång erfarenhet, jag har all respekt för att det som är lätt och självklart för mig kanske inte är det för dig – för i så fall skulle du inte behöva mina tjänster. Det finns inga dumma frågor utan jag vill skapa ett tryggt space för dig att utforska och lära dig mer om ett område som jag vet kan ge dig trygghet och empowerment.

För mig finns stora likheter mellan att undervisa i yoga och att coacha. Båda handlar om att hitta förändringen i det inre istället för i det yttre. Du har redan alla svar i dig. Jag kan skapa ett utrymme för dig att lyssna på dem, men aldrig ge dig svar som inte är dina.

Ledorden för mig i allt jag arbetar med är empati, närvaro, trygghet och lyhördhet. Några av de saker vi är svältfödda på i dagens samhälle är att bli sedda, hörda och lyssnade på och jag vill skapa platser och stunder där du som möter mig kan uppleva att du blir just det. För när vi känner oss sedda och lyssnade på blir vi starkare i oss själva och då kan under börja ske!

Mina utbildningar:
Master Face Reader, The Lotus Institute, Bath England 2019 –
Dvalan, restorative yoga fördjupning, Tiina Ravelin & Ywonne Källström/Yoga Shakti Stockholm, 2018
Integrated yin yoga teacher 100 hours,  Jade Wood & Emily Baxter/Oasis Yoga Koh Lanta Thailand, 2016
Embodied yin yoga teacher 60 hours, Satu Tuomela/Yoga Shakti Stockholm, 2015
Diplomerad coach, Coachutbildning Sverige, 2013
Friskvårdskonsult, Axelsons Gymnastiska Institut, 2007
Näringsrådgivare, Naturmedicinska Institutet, 2007
Certifierad instruktör i spädbarnsmassage, Axelsons Gymnastiska Institut, 2007
Civilekonom, Handelshögskolan i Stockholm, 1999
Psykologi 20 poäng, Stockholms Universitet, 1996