Yoga

Dreams do come true! I november 2019 blir en av mina drömmar verklighet, när jag får möjlighet att öppna en egen yogastudio i Åkersberga. Mer info om var, när, hur och vilka yogaklasser jag kommer att erbjuda där kommer under hösten.

Fram till dess har jag inga fasta klasser, men håll utkik på min facebooksida där jag lägger upp info om jag vikarierar någonstans eller håller enstaka klasser.

Vill du boka en privat klass för dig, ditt företag eller en grupp vänner går det självklart också bra. Kontakta mig för mer information och priser.

Jag undervisar i yinyoga och restorative yoga, de yogaformer som ligger mig allra närmast hjärtat. Jag fascineras av den kraftfullhet och läkning som uppstår när vi vågar utforska kroppen långsammare, mjukare, djupare, innerligare.

Yinyoga
Yinyoga är en mjuk och långsam form av yoga där vi stannar runt fem minuter i varje position. Positionerna stimulerar energiflödet i kroppens meridianer och släpper på så sätt spänningar både i energikroppen och i bindväv, leder och ligament i den fysiska kroppen. Samtidigt får vi en möjlighet att utforska det som händer i våra känslor och vårt medvetna sinne när vi tar bort yttre stimulans och får en möjlighet att verkligen möta oss själva. Något många av oss idag sällan tar oss tid eller mod att göra. För mig handlar yinyoga allra mest om att arbeta med våra känslor och förhållningssätt, hur vi kan åstadkomma förändring med minsta möjliga ansträngning och att hitta känslan av att mjukna in i motståndet.

Restorative yoga
Restorative yoga är ännu långsammare och mer inkännande än yinyogan. I varje position vill vi ge kroppen absolut mesta möjliga stöttning, så att vi kan vila in i positionen och få en djupgående avspänning och avslappning. Vi stannar allt från sju minuter upp till 20 minuter i varje position. Avsikten är att nå det djupa stadiet av aktiv vila där kroppen läker och återhämtar sig mer djupgående än av sömn.